dilluns, 21 de març del 2011

Subjectes i context en el qual es desenvoluparan les pràctiques

Són dues alumnes que fa menys de sis mesos que viuen a Catalunya.

La Maria és d’Ucraïna i està cursant 3r ESO, es va incorporar a l’IES a finals de curs de l’any passat, on va començar assistir a l’aula d’acollida. A l’inici d’aquest any no hi havia aula d’acollida, ja que la persona responsable no hi era, i la Maria estava bastant desorientada. Per això aquest semestre s’ha iniciat el nou projecte de l’aula d’acollida.

La Jeymi és d’Hondures i està cursant 4t ESO, és va incorporar a l’IES a finals de l’any passat, però per problemes familiar no va acabar el curs. Aquest any està repetint curs i com té bastant problemes en la llengua hem trobat necessari que estigui a l’aula d’acollida.
La realització del projecte es farà a l’aula d’acollida, on està equipada amb ordinadors, taules i material especialitzar per alumnes nouvinguts.
Al despatx de la psicopedagoga és on faran les reunions amb la psicopedagoga de l’EAP i entrevistes individualitzades d’alumnes.

Els nivells de la pràctica educativa que és desenvolupa el projecte és:

CENTRE:
L’IES Sentmenat és un centre públic de dues línies, on imparteix ESO i el Batxillerat. Es troba ubicat a la localitat de Sentmenat que consta d’uns 7000 habitants, on la població pràcticament no té problemes d’atur i on la gran part de les famílies són assalariades, amb diversos nivells de qualificació professional. El nivell culturals de les famílies és mitjà- baix. El centre conta amb nouvinguts de fora del país, els quals en la seva gran majoria són sud-americans i dels països de l’est d’Europa. La classe social del IES és ben variada anant de la classe baixa abans esmentada fins a la classe alta.
El nombre d’alumnes del centre és d’aproximadament 280 que s’agrupen en 8 classes d’educació obligatòria (ESO) i 4 de post obligatòria (Batxillerat). Tot i aquesta diferenciació en algunes classes hi ha desdoblament de grups.
L’IES col·labora amb l’Ajuntament on hi ha una cessió diària de l’aula d’informàtica amb connexió a Internet de tres hores diàries. A més el centre també col·labora amb diverses entitats i organitzacions del poble.
El centre té un bon clima de treball i no hi ha una conflictivitat ressenyable entre l’alumnat.

COMUNITAT:
L’AMPA participa en tasques de biblioteca, activitats extraescolars, suport econòmic, informàtica, festes... amb l’IES a part de participar en les decisions que es prenen en el consell escolar del mateix.

AULA-EQUIP:
A l’aula d’acollida és on principalment on es desenvolupa el projecte, no obstant, en tot moment la psicopedagoga s’ha de coordinar amb els següents professionals:
· Educadora de Serveis Socials
· Psicopedagogs de l’EAP
· Psicopedagoga de l’Ajuntament de Sentmenat, que depèn dels Serveis Socials.
· Infermera del programa de Salut i escola
· Equip docent
· Tutors dels alumnes
· Equip directiu (reunió setmanal)
· Assessora de Llengua i cohesió social

__________________________________________________________
1 Equip d’assessorament psicopedagògic
2 Asociación de Mares i Pares d’alumnes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada