dissabte, 30 d’abril del 2011

Llibres d’interès utilitzats en algunes sessions:

Durant les intervenció a l’aula d’acollida hem utilitzat molt el llenguatge oral i les noves tecnologies, però també hem fet servir llibres de textos diversos.

Un dels que hem utilitzat més és:
  • LOPEZ, Dolors i SALA, Josep (2002): NEXE, Català inicial per a estrangers, Ed. Casal. Barcelona.
Aquest col•lecció es troba estructurat en diverses series de diferents colors. Està pensat en anar-ho treballant en fases, ja que un alumna nouvingut al començament té moltes dificultats per seguir els aprenentatges de l’aula ordinària a l’àrea de català. Per això aquest llibres proposen que els seu treball, al principi, sigui adaptat. A mesura que passi el temps, l’alumna pot anar fent les mateixes activitats que fan els seus companya i per això la proposta de quaderns ha d’anar minvant.

Són uns quaderns que pots anar fent les activitats que més s’ajustin a les necessitats del alumnes i tenen una metodologia molt didàctica.

També, com ja havia comentat a les sessions hem utilitzat un llibre de lectura que cada alumna va escollir. Els llibres escollits van ser:

Jeimi:
  • BERENGUERAS, J i BANAFONT, ROSA (2006). La Crida del Bosc (Jack Cordon). Ed. Castellnou. Col•lecció Kalafat núm. 13. Barcelona.
Maria:
  • O’CALLAGHAN I DUCH, Elena (2009): Romeo i Julieta (Willian Shakespeare). Ed. Castellnou. Col•lecció Kalafat núm. 21. Barcelona.
Abans d’iniciar la lectura fèiem un breu resum del que havíem llegit el dia anterior i durant la lectura anàvem comentar aquelles paraules que no acabaven d’entendre. Ha estat molt enriquidora aquesta experiència, ja que com cada alumna va escollir el llibre que ella li agradava, la lectura ha estat intensa i divertida.

3 comentaris:

  1. Està molt bé que hagueu combinat les noves tecnologies amb els llibres i altre material!! Que la metodologia i els recursos siguin variats sempre afacvoreix la intervenció.

    ResponElimina
  2. Penso que les noves tecnologies afavoreixen moltíssim la intervenció.
    Endavant!

    ResponElimina
  3. A partir de l'espai LIC (web) hi ha molts recursos interactius per poder treballar, jo també penso que és bona opció treballar conjuntament amb les noves tecnologies.

    ResponElimina