dilluns, 2 de maig del 2011

Un dia a l’aula

Ja s’acosta final de curs, i tant el tutor, la psicopedagoga i jo hem notat que la Maria a fet un abans molt important en la llengua catalana. No només s’ha notat en l’assignatura de Català sinó que ha influenciat en la millora de totes les altres matèries. Fins i tot ha millorat la relació amb els seus companys.

A l’altra dia a l’aula estava parlant amb la Maria de com havia anat Setmana Santa i com es troba a l’escola. Vaig intentar parlar una mica de les seves emocions i sentiments (Educació emocional). La conversa va anar molt bé, ja que a poc a poc explica més coses i no es tanca tant en banda. Una cosa curiosa és que el començament sempre li preguntava, que has fet el cap de setmana i ella em contestava res. Costava molt treure-li paraules. Ara, en canvi, m’explica coses sense que li pregunti.

L’últim dia em va explicar que a finals de maig volia anar a Ucraïna unes setmanes ja que vol fer uns exàmens finals que fan el seu país per poder obtenir el títol en educació bàsica d’Ucraïna, ja que si un dia vol tornar el seu país no li convalidarien els estudis amb el títol d’ESO.

El fet és que està molt bé que a part d’estar estudiant aquí, a casa estudiï per poder examinar-se de les assignatures del seu país. Només hi ha un inconvenient, que es perdria les dues últimes setmanes de classe i no podria realitzar el treball de síntesis. Per aquest motiu, la seva mare i ella es reuniran amb la psicopedagoga per veure com es pot solucionar.

2 comentaris:

  1. Hola, em sembla molt important poder trobar una solució conjuntament amb la mare perquè si no tenen previst tornar molt aviat a seu país potser val la pena que faci bé el que ha de fer aquí, no?.
    També volia felicitar-te pels avenços que esteu aconseguint !

    ResponElimina
  2. Hola Laia,

    Com diu la Dolors està molt bé que es busqui una solució conjunta pel bé de la Maria. Per altra banda és molt positiu que es mostri més oberta i que es comuniqui, són aspectes fonamentals, sovint el lligam que s'estableix amb els subjectes de la intervenció és important per al desenvolupament de la mateixa. Ànims i enhorabona per la feina que estàs fent!

    ResponElimina